viernes, 18 de diciembre de 2009

JULIAN GENOVES NO ESTA RECUSADO

El govern de Castelló surt en defensa del regidor a qui s'acusa de prevaricació


L'oposició el portarà als jutjats per haver afavorit uns amics amb el POUM

18/12/09 02:00 - Castelló d'Empúries - mar vicente email protegit Notícies de ...



Castelló d'Empúries L'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, ha defensat el regidor Julià Genovès, acusat per CiU i PSC d'un possible delicte de prevaricació per haver beneficiat uns amics amb el pla urbanístic, i no anul·larà l'acord de ple. L'oposició ha respost que portarà el cas als jutjats.



CiU i PSC, a l'oposició de Castelló, van presentar el novembre una petició perquè l'alcalde, d'ERC, recusés el regidor Julià Genovès (PP). Els dos grups consideren que Genovès no podia haver participat en la votació de la revisió del pla urbanístic perquè té una relació laboral i personal amb una empresa beneficiada pel POUM.



Ahir, l'alcalde, Salvi Güell, va anunciar que ha decidit no recusar el regidor i no anul·lar tampoc l'acord de ple que va permetre aprovar inicialment el pla general. Güell assegura que els informes jurídics i tècnics que s'han encarregat sobre aquesta qüestió defensen que no hi ha motius per recusar el regidor. D'una banda, l'alcalde diu que «no s'ha produït cap canvi en la classificació urbanística de la zona respecte al POUM del 1984» i a més «s'ha reduït l'edificabilitat de la zona Muga Suberolita [la que és objecte de crítica] i per tant té menys aprofitament urbanístic que amb la proposta de l'anterior equip de govern».



Salvi Güell també defensa que en cas que hi hagués hagut aquests interessos personals de Genovès, en la tramitació d'un pla urbanístic l'interès general passaria davant del privat. Segons Güell, hi ha jurisprudència que ho defensa.



El portaveu de CiU i exalcalde, Xavi Sanllehí, assegura que ja esperava que es desestimés la petició però no amb arguments que considera «estrambòtics». Sanllehí diu que portaran el cas al contenciós perquè la defensa que fa l'alcalde del regidor Genovès «no té ni cap ni peus». Demanarà la suspensió cautelar de la tramitació del pla urbanístic. Mentrestant, s'ha allargat el termini d'exposició pública 24 dies, el temps que la tramitació ha estat aturada per la petició de recusació de CiU i PSC.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.