jueves, 5 de noviembre de 2009

QUEREMOS CONOCER LA VERDAD

diaridegirona.cat » Catalunya Una empresa investigada en el cas Pretòria és la propietària de Port Empuriabrava



La companyia "instrumental" holandesa Ard Choille B.V va comprar les accions de la concessionària l'abril de 2005





Els canals de la marina d'Empuriabrava on hi ha una concessió.

diari de girona







DDG

Una de les empreses que apareix a la interlocutòria del jutge Baltasar Garzón referent a la trama del cas Pretòria és la propietària de la concessionària dels canals de la marina d'Empuriabrava, Port Empuriabrava S.A, a qui va comprar les accions l'abril de 2005. Els representants de l'empresa mercantil holandesa Ard-Choille B.V ostenten càrrecs de president i vicepresident a Port d'Empuriabrava S.A. El jutge de l'Audiència Nacional considera Luis García, Luigi, (el presumpte nexe de l'entramat) com la persona que gestionava Ard Choille. Des de Port Empuriabrava, malgrat no fer cap valoració sobre això, tampoc han negat la vinculació de la societat investigada per Garzón amb la propietària de la concessionària de la marina.

Ard-Choille apareix vinculada als moviments del Centre Comercial Gramenet de Santa Coloma de Gramenet. Segons la interlocutòria, els adjudicataris del projecte original (Proinosa, Riera y Excover) van formar Centre Comercial Gramenet, però van vendre les accions a Ard Choille i Tultar SL, l'empresa de Luis García. El projecte preveia la construcció de superfície comercial i vivenda, però es va decidir vendre perquè amb el planejament del moment es va considerar suposadament inviable. Després que Ard-Choille i Tultar ho comprés, segons la interlocutòria, es va modificar el Pla de Santa Coloma i amb l'increment de valor es va vendre a Prosavi Promociones y Exportaciones Immobiliarias. Els intermediaris haurien obtingut els beneficis de "l'operació especulativa". L'empresa que va adquirir Port Empuriabrava és definida com a empresa "instrumental" pel jutge Garzón.

L'empresa va aparèixer a Empuriabrava, a Castelló d'Empúries, el 2005 com a inversora per adquirir les accions d'una nova concessionària, tot i que preguntats per Diari de Girona, els responsables municipals desconeixien aquests moviments cap a la mercantil holandesa.

La inversió es faria a la concessió dels canals que han obtingut diferents empreses. Ampuriabrava, SA, la tenia el 1980, va passar a Nàutica Ampuriabrava, i el 20 de gener de 1994 a uns nous inversors, Catmoll S.A, que anys més tard van tornar a vendre la concessió i on entraria a participar Ard-Choille. Segons una resolució en data 30 de novembre de 2005 del Departament de Política Territorial i Obres Públiques sobre l'autorització del canvi de titularitat de la concessió administrativa que regeix la marina, la societat Catmoll S.L la passà a Todoinversion Europea S.A. Aquesta comunicà el 22 de juliol de 2005 que estaven tramitant el canvi de denominació social com a Port Empuriabrava S.A, que té seu social a Barcelona. En el mateix document s'especifica que "les accions d'aquesta societat van ser adquirides en data 6 d'abril de 2005 per la companyia mercantil holandesa Ard-Choille BV.

La compra de les accions per part d'aquesta companyia, però, va passar desapercebuda per l'equip de govern (CiU-PSC) del moment ni tampoc en tenia coneixement l'actual. Del que sí que han informat és que les negociacions que van iniciar Port Empuriabrava S.A després d'obtenir la concessió amb l'Ajuntament per tractar temes referents a la marina van portar-se a terme amb un bufet d'advocats que també es menciona en les investigacions de l'Audiència Nacional. Diari de Girona ha contactat amb els responsables de Port Empuriabrava que, malgrat que no han valorat aquesta situació, tampoc han negat que l'actual empresa propietària de les accions no aparegui a la interlocutòria. Des de l'empresa contractada per la concessionària com a explotadora dels canals, Cegra, han manifestat que ells només estan contractats per portar a terme la gestió i que actuen de forma independent. Tot i això, són coneixedors que Ard-Choille va adquirir les accions.Actualment l'empresa Port Empuriabrava, segons consta al registre mercantil, estaria constituïda des de 2007 per un president (una de les persones responsables d'Ard-Choille), un empresari que va intercerdir en la venda de Catmoll, un segon vicepresident també d'Ard-Choille, un conseller i dos apoderats, entre ells, el que actuava en representació de Todoinversion Europea S.A, segons la resolució de la Generalitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.