viernes, 12 de febrero de 2010

LA CAJA DE PANDORA SE ABRIO.

Una jutgessa veu indicis de prevaricació en el canvi aplicat en el sou de l'exgerent de Castelló


Creu il·legal un plus salarial que es va adjudicar al gerent i que no va passar pel ple

12/02/10 02:00 - Castelló d'Empúries - mar vicente email protegit Notícies de ...



Castelló d'Empúries El jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona ha desestimat un recurs interposat per l'exgerent de Castelló d'Empúries contra l'Ajuntament per una rebaixa de sou que li va aplicar l'actual equip de govern. La jutgessa no només desestima el recurs, sinó que a més diu que hi podria haver presumpta prevaricació del treballador i també de l'exalcalde perquè abans que l'exgerent deixés el càrrec es va canviar un complement salarial de la nòmina sense que el ple ho aprovés.



El conflicte va començar quan el nou govern –integrat per ERC, el PP, Entesa i una regidora no adscrita– va fer un decret per treure el complement de productivitat que cobrava el gerent del govern del fins llavors alcalde Xavier Sanllehí (CiU). Arran de la decisió, el gerent va presentar un recurs contenciós administratiu que la jutgessa ara li ha desestimat. L'argument que exposa la sentència, a la qual ha tingut accés aquest diari, és que l'Ajuntament tenia dret a treure-li aquest complement. La sentència conclou que, mentre el treballador municipal exercia com a gerent a principi del 2007, ell mateix va donar l'ordre a una administrativa perquè traspassés la major part del seu complement de productivitat a un complement específic, sense sotmetre-ho al ple. La jutgessa resol que el canvi no es podia aplicar si obligatòriament no era aprovat pel ple. Concretament, la jutgessa diu que «l'ordre [de canvi de complement] és nul·la de ple dret per falta evident de qui donés l'ordre, fos el demandant o el llavors alcalde de l'Ajuntament [Xavier Sanllehí], ja que cap d'ells tenia competència per modificar les retribucions fixades per un ple».



A més, la jutgessa creu que «podria ser nul·la de ple dret per un presumpte delicte de prevaricació ja que cap dels dos no podia ignorar que no tenien aquesta competència per modificar les retribucions». Tot i això, aquesta qüestió només la podria acabar determinant un jutjat penal, i no un jutjat contenciós administratiu com és el cas. L'Ajuntament està estudiant les mesures a prendre arran de la sentència, contra la qual es pot interposar recurs.



Més sentències

Aquest recurs de l'exgerent no ha estat l'únic contenciós que ha interposat un treballador a l'actual equip de govern de Castelló. També l'exsecretària de l'alcalde i cap de premsa va presentar un recurs per un tema semblant i en aquella ocasió l'Ajuntament va ser condemnat a tornar a la treballadora els complements del sou que cobrava i que se li havien retirat. També se li van haver de retornar els dels mesos en què els havia deixat de cobrar. Amb l'entrada del nou equip de govern es van retirar complements salarials a diversos treballadors

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.