martes, 20 de abril de 2010

ALICIA 2010 CANDIDATA

Sánchez-Camacho: “Quants més aturats hi hagi a Catalunya, més parlarà Montilla sobre l’Estatut”


19.04.10

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat avui que “quants més aturats hi hagi a Catalunya, més parlarà Montilla sobre l’Estatut”. Segons Sánchez-Camacho, “el president Montilla utilitza l’Estatut com una cortina de fum pe tapar les seves pròpies incompetències i les equivocacions en matèria econòmica per part del Govern tripartit”. “Al senyor Montilla li interessa allargar el debat de l’Estatut per no parlar de les dificultats dels 650.000 aturats, de la inseguretat ciutadana i de les qüestions relacionades amb la immigració i els problemes reals del ciutadans”, ha afegit.



La presidenta del PPC ha recordat que fa més de cinc setmanes que es va celebrar la cimera per trobar solucions contra la crisis econòmica i “demà, després d’aquestes cinc setmanes, es celebrarà una reunió tècnica sense cap voluntat política d’arribar a solucions”. “Quan Catalunya és la comunitat on més incrementa l’atur, és lamentable que el debat polític estigui centrat en deslegitimar el Tribunal Constitucional”, ha afegit.



Així mateix, Sánchez-Camacho ha assegurat que “al PSC li ha durat molt poc l’etapa del somriure, l’etapa Collboni, una mera operació de màrqueting que ha estat la més curta de la història: dissabte, Montilla, l’únic que va saber fer es criticar al Partit Popular i mentir en relació a les seves trucades amb Mariano Rajoy”. En aquest sentit, ha afirmat que “si José Montilla hagués tingut tant interès en parlar amb el PP, per què no ho va fer quan s’estava tramitant l’estatut d’autonomia, per què no va acceptar cap de les més de 200 esmenes i per què hi va haver la voluntat del PSC d’excloure’ns del debat de la llei més important de Catalunya”. “Aquesta és la veritable cara del PSC: no els interessa la política en positiu, no els interessa tenir un estatut constitucional; els interessa la política de la crítica i el desgast al Partit Popular”, ha conclòs.



Tanmateix, la presidenta del PPC ha explicat que “la iniciativa del candidat Montilla d’anar contra el Tribunal Constitucional i sol·licitar-ne la renovació és una estratègia més per no tractar sobre els veritables problemes dels catalans. El seu propi partit, el PSOE, avui ja li ha dit que no renovarà els membres del TC”. Així mateix, ha assenyalat que “vull recordar al president Montilla que no es poden canviar les regles del joc democràtic a mig partit, malgrat que ell estigui acostumats a fer-ho quan li convé”, ha dit en referència a les modificacions legals per nomenar els membres de l’Oficina Antifrau i per nomenar el nou president de la CCMA.



Per altra banda, Sánchez-Camacho ha afirmat que “si tant interès té Montilla en criticar el recurs del Partit Popular, que li demani també al senyor Múgica que retiri el seu recurs d’inconstitucionalitat, en el que s’impugnen 112 articles, entre ells el concepte nació, els símbols nacionals de Catalunya, la llengua catalana, la bilateralitat, l’administració de justícia i el síndic de greuges”.



ZAPATERO. CULPABLE DE LA PARÀLISI EN LA RENOVACIÓ DEL TC



Així mateix, ha afegit que “el fracàs de l’estatut té com a protagonista el President Zapatero, que és qui va prometre el que no podia complir, qui va tancar aquest estatut amb el senyor Mas i qui no ha donat la cara en relació a la situació actual”. Segons Sánchez-Camacho, “Zapatero hauria d’explicar perquè va prorrogar el mandat de Maria Emilia Casas i perquè té bloquejat des del 2008 al Senat la renovació de dos membres del TC proposats pel Partit Popular d’acord amb el pacte de Justícia”. “Aquesta és la veritable situació i és que el PSOE està paralitzant la renovació del Tribunal Constitucional”, ha afegit.



HIPOCRESIA DE CiU



Finalment, la presidenta del PPC ha afirmat que “els partits polítics hem de ser coherents i vull evidenciar la hipocresia i el doble llenguatge de CiU quan demana la renovació del TC a Madrid i, en canvi, a Catalunya demana que es prorroguin els mandats del membres del Consell de Garanties Estatutàries i de la Sindicatura de Comptes. Per què en el primer cas el Duran Lleida diu que es tracta d’un frau de llei i en el segon cas no?”. Segons la presidenta del PPC, “això ens demostra que el senyor Mas no és de fiar, perquè diuen una cosa aquí i una altra a Madrid”.





















Sánchez-Camacho: “Quants més aturats hi hagi a Catalunya, més parlarà Montilla sobre l’Estatut”



Alícia Sánchez-Camacho: “Montilla no té credibilitat quan es presenta com candidat amb força i li ha mancat en 4 anys per a liderar el tripartit i aconseguir un govern eficaç”



Alícia Sánchez-Camacho: “L’Estatut no és la solució màgica als problemes dels catalans”



Sánchez-Camacho: “El PPC lamenta que, després de més de tres anys, els catalans encara no puguin comptar amb un estatut constitucional”



Sánchez-Camacho anuncia que el PPC presentarà mocions a tots els ajuntaments per tal que es faciliti les dades del padró a la policia

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.